Menu:

Plus500

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de webwinkel (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster/publisher) betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die hij genereert via zijn/haar website(s), nieuwsbrieven of zoekmachine campagne.

Een eigen affiliate programma op een website is een manier om de verkoop te verhogen door gericht verkeer naar een website te krijgen. Affiliate marketing is efficiënt, omdat het de mogelijkheid geeft te adverteren op basis van het 'No cure no pay'-principe. Alleen als er verkoop uit het affiliate programma op een website voortkomt, betaalt de webwinkel een vergoeding aan de affiliate.

Veel bedrijven maken gebruik van Affiliate marketing. Speciale software traceert van welke website de bezoeker komt en logt de resultaten zodat de affiliate inzage heeft in zijn beloning. Vaak wordt een affiliate netwerk ingezet voor dit traceer werk. Deze netwerken houden als intermediair alle transacties bij en zorgen voor de incassering bij webwinkels en voor de betaling aan affiliates.

Misschien heb je een eigen website bijvoorbeeld over bijvoorbeeld je hobby of een ander onderwerp dat je interesseert. In dat geval kun je via affiliate marketing iets verdienen. Dit is misschien een een extra inkomen naast je vaste baan. Let op, dit is nog geen passief inkomen. je doet immers zelf het onderhoud van je website, je beantwoordt eventuele e-mails, etc.
Ook al zou je beginnen met het verkopen van producten op je website, dan heb je nog steeds geen passieve cashflow. Ga je in dat geval zelf op zoek naar affiliates, die jouw producten gaan verkopen / promoten dan heb je wel een mogelijkheid om passief inkomen te verwerven.

Verkoop je producten via een website / webshop en ga je zelf op zoek naar een netwerk van affiliates, dan kun je op die manier wel passief inkomen krijgen. Social media biedt ook veel nieuwe mogelijkheden voor het verkrijgen van passief inkomen. Door je producten en /of website te promoten via social media zoals twitter, kun je een zgn. viral lift creëren. In dat geval wordt jouw link (verwijzing naar het adres (url) van je product) door mensen in je netwerk verder verspreid. Op die manier bereik je dan ook mensen die je anders niet zelf had kunnen bereiken; 'vrienden van vrienden'. Langs deze weg kun je jouw inkomen exponentieel laten toenemen. lees ook: Verdien met affiliate marketing en social media.

Bij affiliate marketing bieden de webwinkel of het affiliates netwerk vaak de mogelijkheid om naast de directe promotie ook zelf nieuwe affiliates aan te dragen. Wanneer je in dat geval een percentage krijg van de inkomsten van de aangebrachte affiliates, verwerf je langs die weg ook passief inkomen. Het aanbrengen van nieuwe webmasters om een percentage van de inkomsten te ontvangen is bij de zgn. adult industrie veel gebruikelijker. Vaak kun je hier ook inkomsten verwerven via affiliates die zijn aangebracht door de affliates die jij hebt aangebracht. Die lijkt sterk op de inkomstenstructuur zoals die ook is terug te zien bij mlm. Tip: Rushcommerce, zie hieronder, betaalt bijvoorbeeld 5% over de inkomsten van aangebrachte webmasters! Ook TradeTracker heeft een zgn. 2nd Tier programma. Het 2nd Tier programma biedt bij TradeTracker aangesloten affiliates de unieke mogelijkheid om extra te verdienen, in de vorm van een 2nd Tier commissie. Dit betekent dat wanneer je als bestaande affiliate een nieuwe affiliate aanbrengt, deze affiliate hiermee een zogenaamd sub-affilite is geworden van jou. Door een succesvolle lead of sale bij jouw sub-affiliates, ontvang je automatisch een extra sales vergoeding. Uiteraard ontvangt elke sub-affiliate de normale commissie. Ook hier is de vergoeding 5,00% voor elke lead- of salestransactie die door jouw subaffiliate(s) is gegenereerd (en is uitbetaald).

Mits op de juiste manier ingezet kan affiliate marketing dus een mooie manier zijn om een passief inkomen op te bouwen. Lees ook hoe affiliate marketing te combineren is met GTP of beter cashback om tot een echt passief inkomen te komen.

+